HİDROMEK, een wereldwijd bekende fabrikant van bouwmachines, en werd in 1978 in Ankara opgericht. De oprichter van HİDROMEK, Hasan Basri Bozkurt, begon met de productie van hulpstukken voor landbouwtrekkers. Dit initiatief werd in de volgende jaren verder verplaatst en de eerste bouwmachine die ooit door Turkse ingenieurs was ontworpen, werd geproduceerd. Het assortiment werd in de loop van de tijd uitgebreid, wat leidde tot de groei van HİDROMEK. Vandaag heeft HİDROMEK ongeveer 2000 werknemers. Graaflaadcombinaties, hydraulische graafmachines, wielladers, motorgraders en grondverdichters worden geproduceerd in zes productiefaciliteiten, waaronder 4 fabrieken in Ankara, 1 fabriek in İzmir en 1 fabriek in Thailand. De nieuwe productiefaciliteit op een oppervlakte van 1,4 miljoen m2 in Ankara is voortgezet.

HİDROMEK, wiens machines in meer dan 100 landen op 5 continenten werken, voert het beheer van internationale geautoriseerde dealers en biedt verkoop- en aftersales-diensten via internationale verkoop- en aftersales-servicecentra zoals HİDROMEK WEST in Barcelona, ​​Spanje, HİDROMEK RUSSIAN in Krasnodar, Rusland en HİDROMEK JAPAN in Sagamihara, Japan.

HİDROMEK creëerde het verschil in ontwerp van bouwmachines en bekroonde zijn prestatie met vele onderscheidingen. Vanaf vandaag is HİDROMEK de winnaar van in totaal 18 designprijzen, die internationaal prestigieus zijn.

HİDROMEK is de eerste en enige Turkse machinefabrikant die op de “Yellow Table 2018” -lijst van de media-instelling KHL Group staat, die informatie over de hele wereld verstrekt over bouwmachines en een referentie voor de hele industrie vormt, en de lijst bevat ’s werelds grootste fabrikanten van bouwmachines. Volgens cijfers van IMDER (Türkiye Construction Equipment Distributors and Manufacturers Association) is HİDROMEK de afgelopen 11 jaar marktleider in Turkije voor graaflaadcombinaties, de afgelopen 8 jaar voor de verkoop van graafmachines en de afgelopen 2 jaar voor motor grader verkoop