Over ons

Geschiedenis

In 1997 waren het zware tijden in de Rotterdamse haven. Diversen bedrijven waren aan het kijken waar ook op personeel bezuinigt kon worden. Na een collectieve ontslagronde te hebben overleeft kwam er bij de tweede ronde ook een einde aan het arbeidscontract van Filip van ’t Hof. Vastberaden werd er een servicebus aangeschaft en zo de reparatie en onderhoud onder eigen naam doorgezet. Binnen het grote netwerk in de Rotterdamse haven wist iedereen snel Filip te vinden en groeide de werkzaamheden. Hieruit kwam ook de vraag of er een veegmachine gehuurd kon worden. Net als nu werd er toen ook niet snel nee geroepen, en zo kwam Filip thuis met een uitdaging. Toen boodt de goudengids nog uitkomst en werd de eerste machine aangeschaft wat het begin betekende van de machineverhuur. Pratende weg werd er onderweg met klanten meegedacht in oplossingen en zo is ook het idee geboren om met rups shovels schroot aan te gaan rijden op schepen. Nu een kleine 20 jaar verder hebben we een verhuur vloot van ca. 55 machine die in lange- en korte termijn verhuurd worden met of zonder bediening. Het totale team van ’t Hof is gegroeid tot 15 werknemers bestaande uit machinisten, monteurs en constructie bankwerkers.

De cultuur

De allround monteurs en constructie bankwerkers, kunnen ook op de rups shovels rijden en zijn flexibel in te zetten. Daarnaast hebben we ook diversen specialisten in huis die op hun beurt goed zijn in te zetten voor diversen technische problemen. Zo is er een allround team ontstaan dat van laag tot hoog in de organisatie op diversen disciplines zijn in te zetten. Stuk voor stuk enthousiaste medewerkers met het hart op de goede plaats en 24/7 bereid zijn in te springen en de klant tevreden te stellen. Dit geeft een echt WIJ gevoel die deel uit maken van de familie. Een familie die heel goed begrijpt dat een tevreden klant bij ons het licht laat branden.

De organisatie

We hebben een platte organisatie, buiten het feit dat een ieder bereid is zijn handen vuil te maken zijn er maar drie aanspreekpunten binnen de firma die alles voor u kunnen regelen. Een werkplaats chef voor alle reparatie en onderhoud, een commercieel verantwoordelijke voor alle verkoop, verhuur of contracten en een administratieve verantwoordelijke voor alle planning  aan boord. Dit maakt het voor u makkelijk en wordt u niet een aantal keren doorverbonden. Een ieder die de telefoon aanneemt kan voor u schakelen.  Dit geeft korte lijnen en snelheid naar buiten toe.

De Familie

In de begin jaren werkte Nel van ’t Hof de vrouw van Filip, wat op de achtergrond mee als het gaat om de boekhouding en planning. Naar mate de kinderen groter en ouder werden kwam Nel steeds vaker op het bedrijf en kreeg zo hier wat meer een moeder rol. Zo zijn er genoeg jonge jongens vanaf school met een werk en leerproces bij ons komen werken en hebben we op zien groeien tot volwaardige krachten met een leuk gezin. Nu ook de kinderen wat meer binnen het bedrijf gaan betekenen maakt dit het nog meer een gezellig familiebedrijf.