Snelwissel

Steelwrist bouwt de in Nederland steeds populairder wordende twee-pennen snelwissels. Deze zijn kort van opbouw en behouden zo meer het tilvermogen van de graafmachine. Bovendien kan er eenvoudig een bak andersom gemonteerd worden. Steelwrist heeft als extra op deze snelwissels de “Front Pin Lock” toegevoegd, een extra borgsysteem dat voorkomt dat een bak tijdens het wisselen van de snelwissel kan vallen, waardoor een extra veiligheid wordt geboden.

Tilt Rotator

De Steelwrist Tilt Rotators zijn zeer compact en flexibel. Door een korte aanbouw wordt onnodig krachtverlies voorkomen en blijven ze soepel in hun bewegingen. Deze Tilt Rotators zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals gietstaal, waardoor ze minder onderhoudsgevoelig zijn en van een hoog kwalitatief niveau zijn. De wormwielbehouding en snelwissel zijn gemaakt van gietstaal, wat sterker is dan gietijzer. De cilinders voor het kantelen zijn zeer compact en rechtopstaand aangebouwd, en zitten niet in de weg bij het graven van sleuven. De hydrauliekslangen zijn voorzien van een extra coating om de slijtage te verminderen. De Steelwrist Tilt Rotator heeft een kantelhoek van 45 graden.

XControl

De XControl joysticks zijn efficiënt in brandstofverbruik, eenvoudig in gebruik, veilig, ergonomisch en comfortabel. Door de goede samenwerking met machines, is het mogelijk deze bediening af fabriek te bestellen voor elke mobiele rupsgraafmachine. De XControl zorgt voor een precieze afgifte van hydrauliekolie, waar het nodig is, waardoor een efficiënte bediening en geen onnodig rondpompen van olie plaatsvindt. Met een extra scherm in de cabine, kunnen er parameters ingesteld worden die de bediening voor elke machinist kunnen verfijnen.

Mobiel- en Rups besturing

Op het display zijn er instellingen beschikbaar waarbij per knop een specifieke functie toegewezen kan worden. Hierdoor kunt u de bediening geheel aanpassen aan uw wensen. Een leuke extra is de mogelijkheid om de machine te laten sturen tijdens het rijden, waardoor de mobiele rupsgraafmachine volledig vanaf de joysticks bediend kan worden.

GEOfit

Tilt rotators worden steeds vaker als standaarduitrusting gezien en het gebruik van een centraal- of automatisch smeersysteem neemt snel toe. Dit kan echter leiden tot een ingewikkelde installatie op de machine met allerlei gevolgen. Met GEOfit biedt Steelwrist een oplossing om alles eenvoudig en veilig te verbinden. Bijvoorbeeld tijdens de demontage van het draaikantelstuk, sluit GEOfit automatisch de vettoevoer af en stuurt het terug naar de machine.

Steelwrist graafbakken

De Steelwrist graafbakken zijn ontworpen voor optimaal gebruik in combinatie met een draaikantelstuk. De brede- of slotenbakken hebben geen rechte zijschotten meer en alle bakken hebben een taps toelopende kuip. Door de progressieve vorm van de kuip en het bakmes dringt de bak makkelijker in het materiaal en lost de bak tegelijkertijd beter op. Hierdoor worden er betere cyclustijden en meer graafcapaciteit behaald voor uw geld.

Meer weten?

Of bel direct 0181-687252