Even voorstellen

Steelwrist is een Zweedse fabrikant van graafbakken, snelwissels en tilt rotators met als doel de optimale tilt rotator te ontwikkelen. Ze streven er naar om hun producten continu te verbeteren , en dat geeft een technische voorsprong. Er is een duidelijke toename voor Tilt rotators voor efficiënt grondverzet werkzaamheden wat Steelwrist motiveert om steeds weer de lat hoger te leggen.

Snelwissel

Steelwrist bouwt de in Nederland wat populairder wordende twee pennen snelwissel Deze bouwt kort aan en behoud zo meer het til vermogen van de graafmachine. Daarnaast kan er eenvoudig een bak andersom gemonteerd worden. Steelwrist heeft als extra op deze snelwissels de Front Pin Lock. Dit extra borg systeem voorkomt dat er een bak bij het wisselen van de snelwissel kan vallen en bied zo een extra veiligheid.

Tilt Rotator

De Steelwrist Tilt rotators zijn heel compact en bijzonder flexibel. Ook hier zorg een korte aanbouw voor onnodig kracht verlies en blijven ze soepel in hun bewegingen. Door het gebruik van de juiste materialen zijn ze kwalitatief van een hoog niveau en minder onderhoudsgevoelig. Zowel de wormwiel behuizing als de snelwissel zijn van gietstaal en dus sterker dan giet ijzer. De cilinders voor het kantelen worden zeer compact en rechtop staand aangebouwd en zitten niet in de weg bij het graven van sleuven. De hydrauliek slangen zijn voorzien van een extra coating om de slijtage te verminderen. De Steelwrist Tilt Rotator heeft een kantelhoek van 45gr.

XControl

XControl joysticks zijn brandstofbesparend, eenvoudig, veilig, ergonomisch en comfortabel. De goede samenwerking met JCB maakt het mogelijk deze bediening af fabriek te kunnen bestellen op elke JCB Mobiele- Rups graafmachine. De XControl geeft de juiste liters hydrauliek olie af daar waar het gevraagd wordt wat zorg voor een fijne bediening en geen onnodig rondpompen van hydrauliek olie. Met een extra scherm in de cabine zijn er leuke parameters in te stellen die de bediening voor elke machinist kan verfijnen.

Mobiel- en Rups besturing

Op het display zijn er instellingen mogelijk die per knop een functie toewijzen. Hierdoor past u de bediening geheel aan op uw wensen. Leuk is vooral de mogelijkheid de machine te kunnen laten sturen bij rijden, hierdoor bediend u de mobiele – rups graafmachine volledig vanaf de joysticks.

GEOfit

Een Tilt rotator behoort steeds vaker tot de standaarduitrusting en het gebruik van een centraal- of automatisch smeersysteem neemt snel toe. Dit resulteert nog wel eens in een ingewikkelde installatie op de machine met alle gevolgen van dien. Met GEOfit bied Steelwrist een oplossing om alles in een keer met elkaar te verbinden. Eenvoudig en veilig. Bij bijvoorbeeld de demontage van het draaikantelstuk sluit GEOfit automatisch de vettoevoer af en stuurt dit terug naar de machine.

Steelwrist graafbakken

De Steelwrist graafbakken zijn gemaakt voor optimaal gebruik in combinatie met een draaikantelstuk. De brede- of slotenbak heeft geen rechte zijschotten meer en alle bakken hebben taps toelopende kuip. Door de progressieve vorm van dekuip en bakmes dringt de bak makkelijker in het materiaal en tegelijkertijd lost de bak beter. De resultaten zijn betere cyclustijden en meer graafcapaciteit voor uw geld.

Meer weten of nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden,… Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

Meer weten?

Of bel direct 0181-687252